Ratkaisukeskeinen terapia

Ratkaisukeskeinen terapia on “käytännöllistä viisautta”.  Tämä tarkoittaa edistyskeskeistä, positiiviseen muutokseen ja tulevaisuuteen päin suuntaavaa terapiaa. Keskeistä on, minkälaista muutosta asiakas itse toivoo omaan tilanteeseensa. Terapeutti auttaa asiakasta löytämään keinoja muutokseen, tukee ja tuo oman asiantuntemuksensa yhteistyöhön.

”Jokaiseen ongelmaan on sisäänrakennettu muutostoive

Harjoitusasiakkuus tarjoaa sinulle mahdollisuuden päästä kokeilemaan ratkaisukeskeistä terapiaa joko lyhyt- tai pidempiaikaisesti, ilman lähetettä tai lääkärin lausuntoa. Tapaamisten määrä sovitaan yksilöllisesti, esim. 5 – 20 kertaa. Tarjoan sinulle pitkän psykiatrisen hoitotyön kokemukseni lisäksi helpon tavan tutustua ja saada apua erilaisiin ongelmiin ratkaisukeskeisistä menetelmistä ja terapiasta.

Jaana

Koulutustaustani on psykiatrinen sairaanhoitaja. Tätä työtä tein lähes 20 vuotta erikoissairaanhoidossa, vastaanotto- ja kotikäyntityötä. Parasta työssäni olivat erilaiset ihmiset ja työpäivät, se että sain olla auttamassa ihmisiä vakavista sairauksistaan huolimatta elämään hyvää ja omannäköistään elämää.  Työn ohella kouluttauduin Terveystieteiden maisteriksi, pääaineenani kansanterveystiede, ihmisten kokonaisvaltainen terveys -holistinen näkemys ihmisestä – on ollut aina lähellä sydäntäni.

Sittemmin päätin vaihtaa näkökulmaa ja opiskelin ensin ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi, jonka myötä oivalsin, että oma maailmankatsomukseni on aina ollut ratkaisukeskeinen.  Tämän myötä hain ja onnekseni tulin valituksi 2022-2025 ratkaisukeskeisen psykoterapian koulutukseen.

Minulla on pitkä työkokemus psykiatrisena sairaanhoitajana ja vankkaan psykiatriseen osaamiseeni kuuluvat mm. psykoosisairaudet, ahdistuneisuushäiriöt, masennus, stressi- ja unihäiriöt. Myös monenlaiset syömiseen ja elintapoihin liittyvät vaikeudet ovat erityisosaamistani, esimerkiksi tyypin 2 diabeteksen sekä sydän- ja verisuonitautien ruokavalio- ja elintapahoito, olen Diabetes- ja Sydänliiton kouluttama painonhallintaohjaaja.

Vastaanottoni sijaitsee Tampereen keskustassa Näsilinnankadulla, vain kivenheitto Laukontorilta.

Ota yhteyttä sähköpostitse, niin keskustellaan lisää toiveistasi.